De Schenkelweg zou uitnodigen tot hard rijden. Volgens buurtbewoners gebeurt dit ook regelmatig en was het wachten tot het een keer mis ging, zoals afgelopen zaterdag.

Micha Vermeer woont vlakbij en was zaterdagavond de hond aan het uitlaten. Hij liep langs het fietspad aan de Schenkelweg. “Ik hoorde ze in de verte al aankomen. Twee auto’s met Pools kenteken waren tegen elkaar aan het racen. Ik hoorde een enorme klap en ben gaan kijken”, vertelt de ooggetuige. De politie was zeer snel ter plaatse. Bij het ongeluk viel een gewonde die naar het ziekenhuis moest.

Vroeger stond er een flitspaal op de Schenkelweg maar deze is enkele jaren geleden verwijderd. Dit heeft er volgens de omwonende voor gezorgd dat er vaak veel te hard gereden wordt het stuk weg tussen de brandweerkazerne en het ziekenhuis.

Volgens hem gebeurt dit de laatste tijd steeds vaker door auto’s met buitenlands kenteken en motoren, die laatste groep vooral in de zomer. “Het lijkt wel of ze de weg als racebaan gebruiken”, vertelt hij.

De gemeente laat weten dat er ‘weleens’ een aanrijding gebeurt op de Schenkelweg. “Maar het is geen zogeheten black spot”, aldus een woordvoerder.