Onderin de Boekenberg komt het Italiaanse restaurant Happy Italy te zitten. De gemeente en de keten hebben een intentieovereenkomst gesloten. Happy Italy huurt 940 vierkante meter bruto oppervlakte met een mogelijkheid tot koop. De overeenkomst is voor een periode van tien jaar met een optie tot huurverlenging van nog eens vijf jaar.

Bij de onderneming Happy Italy kan men dagelijks terecht voor Italiaanse gerechten. Op dit moment heeft Happy Italy tien succesvolle vestigingen verspreid over heel Nederland.

“Voor een goed economisch functionerend winkelgebied is duidelijk meer nodig dan alleen winkels” aldus wethouder Economie Christel Mourik. “Het gaat steeds meer om de beleving, de sfeer en de gezelligheid. Een horecafunctie als Happy Italy sluit hier uitstekend op aan. Het geeft daarnaast ook de werkgelegenheid nog eens een enorme impuls.”

Met de vestiging van het restaurant neemt de leegstand in het centrum met ruim 12 procent. “Het geld wat hiermee wordt bespaard, kan aan andere belangrijke zaken worden besteed”, zegt wethouder Kees Dijkman.

Sinds de opening van de Boekenberg in 2012 stond de ruimte onderin leeg. In het voorjaar moet het restaurant open gaan.