De gemeenteraad van Nissewaard ging vrijdag op pad. Tijdens de jaarlijkse excursie bezochten ze Farm Frites in Oudenhoorn en de vestiging van Ambulance Zorg Rijnmond in Barendrecht.

Farm Frites is onder aardappelbedrijven de nummer 5 van de wereld. Het levert met name patat aan horecabedrijven. Zo gaan er aardappelen naar onder meer de McDonalds, Burger King en KFC. In totaal levert het familiebedrijf aan meer dan 100 landen wereldwijd. Het bedrijf in Oudenhoorn biedt werk aan 450 werknemers. Wereldwijd is dit zelfs een veelvoud ervan.

Ambulance Zorg Rotterdam-Rijnmond levert ambulancezorg aan de Rotterdamse regio. Tijdens het bezoek werd onder meer uitgelegd waarmee ambulances zijn uitgerust en aan welke normen ambulances moeten voldoen, zoals de aanrijtijden. Verder werd gesproken over de inzet van ambulances in onze regio.

Er zijn diverse voertuigen. Naast de klassieke ambulances zijn er tegenwoordig ook zogeheten rapid response auto’s. Hierin kunnen geen patiënten vervoerd worden, maar heeft wel middelen aan boord voor het verlenen van eerste hulp. In geval van calamiteiten zijn er drie speciale voertuigen, waarvan er een in Brielle staat. (Foto: Chris Hottentot)