De PvdA Nissewaard is woest over het gedeeltelijk sluiten van de spoedeisende hulp van het Vlietland Ziekenhuis. Per 1 november is hier in de nachtelijke uren geen spoedzorg meer nodig. Het Schiedamse hospitaal is normaal gesproken het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor Spijkenissers. De spoedhulp van het Spijkenisse Medisch Centrum is namelijk ’s nachts ook dicht.

Patiënten moeten nu gebruik maken van de Spoedeisende Hulp op locatie Franciscus Gasthuis in Rotterdam. de PvdA wil van het college weten of zij de problemen gaan bespreken met de Veiligheidsregio.

Een locatie minder dus in de regio waar mensen terecht kunnen voor spoedeisende hulp. Patiënten en familie moeten verder rijden voor de noodzakelijke hulp en locaties worden lastiger bereikbaar voor degene die minder mobiel zijn. De reden die het Franciscus Gasthuis & Vlietland opgeeft is personeelstekort. “Dit is natuurlijk niet opeens ontstaan. Dat is iets waar men al veel eerder een oplossing voor zou moeten hebben gevonden”, aldus PvdA-raadslid Dorothé Kieboom.

Waar de PvdA Nissewaard echter nog bozer over is, is het effect wat deze sluiting op het ambulancevervoer in de regio Rotterdam Rijnmond zal hebben. De partij vreest dat ambulances verder moeten rijden. Aanrijtijden van ambulances voldoen voor veel plaatsen in de Regio Rotterdam Rijnmond al niet aan de gestelde normen. Door sluiten van opvanglocaties voor patiënten komt er nog meer druk op deze aanrijtijden. Kieboom: “Hoe veilig zijn wij ’s nachts nog in onze gemeente als ambulances steeds verder moeten rijden?”