Een psychotische automobilist is na een achtervolging aangehouden. De bestuurder van een auto viel op omdat hij op de Groene Kruisweg richting Hoogvliet midden in de nacht zonder verlichting reed. Agenten zagen dit en gaven de man een stopteken.

De auto ging wel langzamer rijden, maar stopte niet. Uiteindelijk stopte de auto op de rijstrook voor het verkeer komende uit Hoogvliet. De collega’s vertrouwden het niet en wachtte op een reactie van de bestuurder. Die kwam niet en kort daarna reed de auto verder richting Hoogvliet. Met een rustige gang van 60/70 km/u reed de auto de Spijkenisserbrug over. Hij negeerde nog steeds het stopteken en de optische- en geluidssignalen.

Een andere politieauto schoot te hulp om de man klem te rijden. Dit lukte op de Aveling. De bestuurder wilde echter niet mee werken en ging er weer vandoor. Uiteindelijk heeft de politie hem in de wijk Westpunt in Hoogvliet weer klemgereden en met pepperspray weten te overmeesteren.

Later bleek dat de man psychotisch was en vermoedelijk onder invloed van medicijnen. Naast het strafrechtelijk proces zal gekeken worden welke andere hulpverlening de man nodig heeft.