Look Lugtenburg heeft donderdag bij de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Spijkenisse een Koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Salet speldde hem de onderscheiding op. Lugtenburg is al sinds 1988 vrijwilliger bij V.V. Spijkenisse.

Van 1988 tot 1991 was hij scheidsrechter bij de aspiranten. Van 1990 tot 1994 was hij wedstrijdsecretaris bij de senioren. Van 1994 tot 1999 was hij bestuurslid Voetbaltechnische Zaken. Hierbij was hij verantwoordelijk voor het op zo’n hoog mogelijk niveau presteren van de vereniging. Hij was verantwoordelijk voor het aanstellen en aansturen van de trainers en het samenstellen en op peil brengen en houden van geselecteerde teams. Verder was hij verantwoordelijk voor het creëren en scheppen van goede voorwaarden en omstandigheden voor alle leden van de club.

Sinds 1999 is Lugtenburg Hoofdleider/teammanager van het 1e elftal. Samen met de technische staf van het team is hij verantwoordelijk voor het realiseren van de prestaties en presentaties van dit team.

Sinds dat jaar is de man ook consul van de club waarbij hij verantwoordelijk is voor het verantwoord omgaan met de velden. De heer Lugtenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.