Rijkswaterstaat gaat komend weekend een omloopwiel van de Botlekbrug vervangen. Voor de vervanging van het omloopwiel wordt een mobiele 300-tonskraan ingezet.

Om de brug na het vervangen van het omloopwiel weer goed  in bedrijf te kunnen nemen is het noodzakelijk een aantal functioneringstesten uit te voeren.  Tijdens de werkzaamheden en deze  testen is de Botlekbrug gestremd. Dit zal zijn vanaf zaterdagavond 22:00 uur tot zondagochtend 05:00 uur.
Verkeer vanuit Hoogvliet richting Maasvlakte en vanuit de Maasvlakte naar Hoogvliet wordt omgeleid via de Spijkenisserbrug, Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de Botlektunnel. De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden en dynamische routeinformatie aangegeven.

Tijdens de werkzaamheden (van zaterdagochtend 02:00 uur tot zondagochtend 05:00 uur) is de vaarweg niet beschikbaar voor de hoge scheepvaart.

Met het vervangen van het omloopwiel denkt Rijkswaterstaat het aantal storingen aan de brug te verminderen. De teller staat inmiddels op 83. Afgelopen dinsdag was de laatste, welke voor een verkeerschaos zorgde.

Lees ook:

Verkeerchaos door kapotte Botlekbrug

83e storing Botlekbrug