Het is weer mogelijk om kandidaten voor te dragen voor de Vrijwilligersprijs 2016 in Nissewaard. Kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die een goede maatschappelijke bijdrage leveren? Of iemand die activiteiten organiseert of de zaken prima op orde heeft? Dan kan deze in aanmerking komen voor de vrijwilligersprijs.

Zonder vrijwilligers is het volgens de gemeente voor veel organisaties die actief zijn op het gebied van sport, kunst- en cultuur, natuur- en milieu, sociaal cultureel werk of zorg onmogelijk de inwoners van Nissewaard een goed en gevarieerd aanbod te bieden. Door een vrijwilliger of organisatie voor deze prijs voor te dragen kunnen inwoners  de vrijwilligers, die vaak achter de schermen veel werk verzetten, ook eens in het zonnetje zetten. Nomineren kan via een formulier op nissewaardvoorelkaar.nl/vrijwilligersprijs-2016.
De sluitingsdatum voor aanmelding is 7 november.

Prijs voor initiatief
Een nieuwe categorie dit jaar is de prijs voor een initiatief. Als een initiatief wordt genomineerd, krijgt dat in ieder geval extra aandacht. Het winnende initiatief krijgt ook nog eens een extra ondersteuning. De activiteit moet wel uiterlijk december 2017 plaatsvinden. Door een vrijwilliger of een organisatie te nomineren, krijgt het hele vrijwilligerswerk extra aandacht op de feestelijke uitreiking op woensdag 8 december 2016. Alle genomineerden worden daarvoor uitgenodigd.