Nicoline Lancee heeft maandagmiddag uit handen van burgemeester Salet een Nissewaardpenning gekregen. Dit gebeurde tijdens de opening van de Kunstvide van geriatrisch centrum De Es.

Nicoline werkt al vele jaren bij de Argos-Zorggroep op afdelingen voor somatische en geriatrische zorg, op locatie De Es. Zij bedenkt projecten en zet vernieuwingen in overleg met collega’s in gang. Zo is zij een van de bedenkers van het mozaïek op de pilaren op de vide van De Es. Het ontwerp is gemaakt door mevrouw Lancee. Burgemeester Salet heeft het eerste mozaïeksteentje geplakt tijdens NLDoet.

Dit is een voorbeeld van de vele activiteiten, die mevrouw Lancee heeft bedacht en uitgevoerd. De vide van De Es is in de stijl van de kunstenaar Antoni Gaudi. Mevrouw Lancee zoekt steeds naar nieuwe ideeën en mogelijkheden voor de bewoners. De vide is een goede plaats voor het samenbrengen van de omgeving en de wijk, waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.

Mevrouw Lancee werkt drie dagen per week in De Es, de overige dagen werkt zij vol passie met klei in haar eigen atelier, hetgeen uiteindelijk leidt tot vele keramische vormen. Ook geeft zij workshops en cursussen.