Ad van der Bom kreeg vrijdagmiddag de Nissewaardpenning uit handen van burgemeester Mirjam salet.

Van der Bom is maatschappelijk zeer betrokken bij allerlei activiteiten in Heenvliet en Geervliet. Hij stelt regelmatig materialen en geld beschikbaar. Of het nu om Sinterklaas of Kerstman, de Lions, voetbal of huttenbouw gaat, er kan altijd een beroep op hem worden gedaan. Als lid van Lionsclub De Bernisse onderneemt hij graag actie voor het goede doel. Vorige week nog maakte hij verkleed als Kerstman, zijn arresleetocht door onder andere Geervliet.

De heer Van der Bom is voor de sportverenigingen in de regio van grote betekenis. Verder was hij 20 jaar bestuurslid van de Ondernemersvereniging Bernisse en is inmiddels  vice-voorzitter van de Ondernemersvereniging Nissewaard. In 2015 kwam de Tour de France door Nissewaard. Ook voor de gemeente heeft hij zich in het verleden goed ingezet.

De Nissewaardpenning is een nieuwe onderscheiding van de gemeente Nissewaard. De penning is bedoeld voor mensen die zich op een bijzondere wijze voor de gemeente Nissewaard en haar inwoners verdienstelijk hebben gemaakt.