Je tas laten liggen in de tram? Paraplu vergeten in de metro? Zeer grote kans dat je die niet meer terugziet. Maar die kansen zijn sinds kort wel aanzienlijk vergroot. De RET, verantwoordelijk voor het meeste busvervoer in Barendrecht, heeft namelijk een nieuwe methode om gevonden voorwerpen te herenigen met de rechtmatige eigenaar. Waar je in het verleden de RET moest bellen, met gemiddeld 2% kans dat je ook daadwerkelijk je eigendom terugvond, daar kun je nu gebruik maken van een nieuwe service op de site van de RET. De vervoerder in deze regio keek het af van de collega’s in omgeving Den Haag. Dat vertelt RET-directeur Pedro Peters vandaag in de Metro.

Voorwerpen die gevonden worden op stations en in de voertuigen worden verzameld in de remises en garages. Uiteindelijk komen de spullen voor registratie en archivering terecht in de Servicewinkel. Voor het gehele proces van vinden, transport tot en met registratie hebben zijn ongeveer 2 a 3 dagen nodig.

Voor de registratie en afhandeling van onze gevonden voorwerpen maakt RET gebruik van iLost. Je kunt via de zoekbox zoeken naar voorwerpen die gevonden zijn bij de RET. Heb je het voorwerp gevonden dat van jou is, dan kun je een reactie plaatsen. De RET controleert dan of je daadwerkelijk de eigenaar bent. Bij een succesvolle match kun je het voorwerp afhalen in de RET Servicewinkel of tegen vergoeding per pakketpost thuis laten bezorgen.

Uitzonderingen
Let op! Waardepapieren, diploma’s en bankpassen worden niet geregistreerd, maar teruggestuurd naar de uitgevende instanties. Paspoorten en ID-kaarten worden naar de gemeente gestuurd waar deze vandaan komen.

Ook iets kwijtgeraakt in een voertuig van de RET? Klik hier om te zoeken.