Zes motormuizen zijn zondag op de Maasvlakte op de bon geslingerd. Een ging toch weer rijden alhoewel zijn rijbewijs was ingevorderd.

De politie kreeg die zondag meerdere klachten over racende tweewielige snelheidsduivels op de Maasvlakte weg. Met meerdere wagens ging de politie ter plaatse en de helikopter kwam ook. Dat bleek niet overbodig, want een van de motorrijders zagen de politievoertuigen staan en ging er als een speer vandoor. Een agent achterhield hem op de N15. De 26-jarige Rotterdammer reed liefst 197km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Van de motorrijders die zich wel netjes lieten controleren, kregen er drie een bekeuring vanwege het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een gladde achterband en het ontbreken van een verzekering.

Na deze controle zag een agenten een van de betrokken motorrijders bij het Oostvoornse meer een zogenaamde wheelie maken wat eveneens een boete opleverde.
Ook de Rotterdammer wiens rijbewijs was ingevorderd, was nog niet van de politie af. Ruim een half uur nadat hij zijn rijbewijs had ingeleverd, zag een agent hem op de N15 opnieuw rijden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt wegens het rijden met een ingevorderd rijbewijs.