Het treintraject tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland wordt volgend jaar omgebouwd tot metrolijn. Op vrijdag 31 maart rijdt de laatste trein, hierna begint een grote verbouwing. Het traject wordt dan geschikt gemaakt om metro’s te laten rijden. Daarom is het spoor enkele maanden buiten gebruik.

Tijdens deze werkzaamheden verzorgt de RET vervangend busvervoer tussen de stations langs de Hoekse Lijn.

De bussen rijden minimaal even vaak als de trein. Doordeweeks rijden de bussen vanaf 6:00 uur, op zaterdagen vanaf 7:00 uur en op zon- en feestdagen vanaf 8:00 uur. De bussen rijden dagelijks tot middernacht.  Tijdens stranddagen en evenementen worden bij grote drukte extra bussen ingezet. Begin januari is de dienstregeling van het vervangend busvervoer bekend.

Er zijn sneldiensten en stopdiensten:
Sneldienst Hoek van Holland – station Schiedam Centrum vice versa
Sneldienst Maassluis – station Schiedam Centrum vice versa
Stopdienst Hoek van Holland Strand – station Schiedam Centrum

In Vlaardingen kunnen reizigers gebruik maken van de stopdienst of van RET-buslijn 56 in combinatie met een overstap op de metro op metrostation Vijfsluizen.

De sneldienst Hoek van Holland – station Schiedam Centrum stopt bij de stations Hoek van Holland Strand, Hoek van Holland Haven en station Schiedam Centrum en rijdt grotendeels via de A20.

De sneldienst Maassluis – station Schiedam Centrum stopt bij de stations Maassluis West, Maassluis Centrum en station Schiedam Centrum en rijdt grotendeels via de A20.

De stopdienst Hoek van Holland Strand – station Schiedam Centrum stopt bij alle bestaande stations langs de Hoekse Lijn en bij halte Vondelstraat in Vlaardingen Centrum.

Reizigers met een bestemming in Rotterdam, kunnen kiezen voor buslijn 56 naar metrostation Vijfsluizen om vanaf daar met de metro door te reizen naar Rotterdam. Op zowel buslijn 56 als de metro worden voldoende voertuigen ingezet om alle reizigers snel, comfortabel en veilig te kunnen vervoeren.