Over twee weken vertrekt de Rotterdamse comedian/jongleur Niels Duinker naar Tennessee (VS) voor een groot showcontract. Hier is hij 10 maanden lang 6 dagen per week te zien als hoofdact in ‘s werelds “oudste en meest succesvolle comedy variété show”.

Het wordt een enorme overgang voor de 31-jarige jongleur uit Spijkenisse. Tennessee is overwegend Republikeins en is een van de staten waar Donald Trump de meeste aanhangers heeft. Met Nashville in de buurt is Country muziek erg populair. In de Comedy Barn zal Niels om aansluiting te vinden met het publiek optreden in een tuinbroek. Hij is nu druk aan het oefenen voor een act met boerderijgereedschap.

Ook heeft hij zijn act met de jongleerbekers waarmee hij in het Guinness Book of World Records staat voor het jongleren van 12 bekers, aangepast naar het jongleren van “Red Solo Cups”. Deze party-cups zijn bij het publiek in Tennessee heel bekend en worden door hen vrijwel dagelijks gebruikt thuis en bij de BBQ’s.

Sinds 2009, na het afronden van zijn studie aan de TU Delft, is Niels fulltime jongleur. Niels is met zijn show op alle 7 continenten geweest (zelfs Antarctica) en afgelopen 8 jaar was hij vooral te zien aan boord van de Holland Amerika Lijn en bij Disney Cruises. (Foto: PR)