Joëly de Jong, Guillame Pinas, Kevin Rijnhart en Martin Streijl en Elise Molenaar. Deze vijf jonge helden kregen maandag tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie een lintje van burgemeester Salet.

Joëly was als eerste aan de beurt. Zij heeft een bijzondere prestatie neergezet. Zij heeft auditie gedaan voor The Lion King van Joop van de Ende en Albert Verlinde. Hiervoor is zij aangenomen en speelt zij momenteel kleine Nala in de musical. “Het is best hard werken maar daar leer je ook wat van”, aldus Joëly.

De 13-jarige Guillaume Pinas kreeg een Jongerenlintje opgespeld. Hij doet al sinds zijn zesde aan kickboksen en in onder meer in Thailand geweest om mee te doen met het WK.

Het tweede en derde Jongerenlintje gingen naar Kevin Rijnhart (18) en Martijn Streijl 15). Kevin en Martijn zijn al een aantal jaren vrijwillig scheidsrechter bij VV Hekelingen. Zij hebben ook goede contacten met VV Spijkenisse en fluiten ook daar als zij hiervoor gevraagd worden.

Elisa Molenaar (17) kreeg het laatste lintje. Zij doet al vijf jaar iedere week boodschappen voor haar oma. “Ik had al een speciale band met haar en die is nog specialer geworden”, vertelde Elisa tegen de volle zaal.

Op de foto v.l.n.r.: Martijn Streijl, Elisa Molenaar, Guillaume Pinas, Joëley de Jong en Kevin Rijnhart.

(Foto: Ropa Photo)