Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis houdt zaterdag 29 oktober een lokale “Nacht van de nacht” van 19:00 tot 22:00 uur. Voor kinderen is er vanaf 19:30 de mogelijkheid om met een zaklamp op zoek te gaan naar verstopte letters. De letters zijn herkenbaar door ze met een lamp te beschijnen. Uiteraard moet je daar wel een beetje voor zoeken. Als alle letters gevonden zijn kan de puzzel worden opgelost en is er als beloning de mogelijkheid om marshmallows boven een vuurtje te bakken. Hierbij is er ook nog een heerlijk kopje chocolademelk.

Tijdens deze avond worden er korte rondleidingen door de kazerne aangeboden. Op aanbod zal er een tour van ongeveer een half uur starten vanuit de bezoekersruimte van Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis. Een bijzondere ervaring in het donker.
Tijdens deze speciale rondleiding kijken we ook naar de sterren. Hiervoor is het dan wel noodzakelijk dat er een heldere hemel te zien is. Deze toer start om 20:00 uur.
Waar is het nog echt donker? Op deze avond kunt u ervaren hoe donker het is als het echt donker is. Meer informatie kunt u vinden op de site van Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis, www.fronttaal.info.

Informatie over deze landelijke activiteit is te vinden op: http://www.nachtvandenacht.nl/