De gemeente Rotterdam gaat een informatieavond houden over het windmolenpark bij de Hartelbrug. Er zijn plannen voor uitbreiding.

Deze informatieavond vindt plaats op 4 oktober in het stadhuis van Nissewaard aan de Raadhuislaan 106. Het is nog niet bekend hoe de avond precies ingevuld zal worden. Dit staat in een brief die inwoners van Geervliet en Heenvliet hebben gekregen.

Bewoners van de dorpen zijn fel tegen de plannen om nog meer turbines te plaatsen. Zij ervaren nu al veel overlast van de molens die voor herrie en slagschaduw zorgen. Inmiddels mogen de turbines ’s nachts niet meer draaien. Binnenkort worden er dempers geplaatst waardoor de geluidsoverlast zou moeten afnemen.
De huidige windmolens zijn geplaatst zonder dat de inwoners hiervan op de hoogte waren. Dit was mogelijk omdat ze op Rotterdams grondgebied staan. De provincie wil graag meer windturbines plaatsen om zo meer groene stroom op te kunnen wekken.

Voor de locatie bij de Hartelbrug is wel een licht negatief advies afgegeven. Naast deze plek zouden er onder meer molens kunnen komen tussen Zuidland en Oudenhoorn en bij de Beerenplaat.