De Woonmarkt Nissewaard is erg druk bezocht. Zeker 650 belangstellenden kwamen dinsdagavond naar Theater De Stoep. Het was zelfs zo druk dat architect Sjoerd Soeters zijn presentatie van de plannen drie keer moest doen om iedereen de kans te geven erbij te zijn.

Rond 19:30 uur, het officiële aanvangstijdstip van de Woonmarkt, was het al bijzonder druk in de foyer van het theater. Op dat moment stonden ook nog eens flink wat mensen voor de entree te wachten om naar binnen te kunnen. “We wisten dat dit project erg in trek is”, zei wethouder Jan Willem Mijnans (Wonen) na afloop. “Maar dit was ongekend. Het liefst hadden we de grote zaal gebruikt voor de presentatie, maar dat kon niet omdat daar een crew bezig was met de opbouw van een decor. Maar omdat Soeters zijn presentatie drie keer deed, kreeg toch iedereen de kans zijn verhaal te horen. Zo konden we de drukte prima in goede banen leiden.”

Behalve De Haven Spijkenisse was er ook ander aanbod op de Woonmarkt. Daar zorgden diverse andere standhouders voor: drie makelaars (Ooms, Toussaint & Van Wijk en Kempers & Koppenol), ontwikkelaar Volker Wessels (met nieuwbouwproject Kreken van Nibbeland) en bouwbedrijf Van de Nieuwendijk (met starterswoningen in Simonshaven).

De bouw van de woningen in de Haven moet volgend jaar beginnen. (Foto: gemeente Nissewaard)