Zaterdagochtend was het zover. De nieuwe Stadswerf opende voor het eerste de slagbomen voor publiek. De open dag werd druk bezocht.

Het afvalbrengstation achter de MacDonalds is ‘het grootste van Nederland’, vertelde wethouder Christel Mourik tegen de belangstellenden. Samen met collega wethouder Jan Willem Mijnans en enkele medewerkers van afvalverwerker Reinis verrichten ze de opening.  Zaterdag was de open dag en vele Nissewaarders kwamen een kijkje nemen. Op het terrein waren allerlei activiteiten.

Maar liefst 24 soorten afval kunnen vanaf maandag bij de nieuwe Stadswerf worden gebracht. Van papier tot autobanden en van grond tot klein chemisch afval: overal zijn containers voor. Groot voordeel is dat deze lager staan dan de bestrating zodat zware spullen niet meer opgetild hoeven te worden.

Jaarlijks is de Stadswerf goed voor 150.000 bezoekers. Een huishouden komt gemiddeld 6 keer per jaar langs. Met de opening van de nieuwe Stadswerf komen de locaties aan de Elementenweg en die in Zuidland te vervallen. (Foto: Ropa Photo)