Gezina Trouw, de Talententrein en de Stichting Bewonersbelangen Symfonieplein. Dit zijn de winnaars van de vrijwilligersprijzen. Wethouder Dirk van der Schaaf reikte donderdagavond in de aula van My College de wisseltrofeeën uit.

“Je staat voor verbinding in het totale vrijwilligerswerk”, zei de wethouder tegen Gizela. Zij is onder meer actief op het Zadkine College. Ook is zij vrijwilligster bij Hospice de Waterlelie en zit zij in het Spijkenisse innovatief samenwerkingsverband.

Het was een drukke avond. Maar liefst 47 vrijwilligers, 29 organisaties en 15 initiatieven waren genomineerd. “Ik sprak mijn collega uit Hellevoetsluis en die zei: die kan je toch niet allemaal naar voren halen. Ik zei ja, dat gaan we wel doen”, vertelde de wethouder. En zo kreeg iedereen een certificaat en een bloemetje.

De prijs voor beste initiatief ging naar de Talententrein. Deze groep mensen probeert de talenten van mensen zoveel mogelijk te benutten en aan elkaar te koppelen.

De Stichting Bewonersbelangen Symfonieplein (SBS) uit Spijkenisse-Vogelenzang kreeg de trofee voor beste vrijwilligersorganisatie. “Jullie zorgen ervoor dat het Symfonieplein het stralende middelpunt van de wijk is”, lichtte van der Schaaf toe. (Foto: Ropa Photo)