De politie zoekt getuigen en meer informatie over de brand bij een snackbar op winkelcentrum Akkerhof. In de nacht van vrijdag op zaterdag gooiden jongeren vuurwerk stenen en vuurwerk naar binnen waardoor aanzienlijke schade ontstond. Ook op de bovengelegen woning kwam vuurwerk op het balkon.

Even na 01.00 uur belden verschillende omwonenden 112 omdat zij harde knallen en brekend glas hoorden. Agenten zagen dat bij de nabijgelegen snackbar de ramen waren ingegooid en dat het pand vol rook stond. Ook op het balkon van de woning boven de snackbar was vuurwerk terecht komen. Het balkon heeft lichte schade. De schade aan de snackbar is aanzienlijk. Er hangen briefjes op het dichtgetimmerde pand dat het cafetaria voorlopig gesloten is.

Het pand is onderzocht op sporen en camerabeelden van de omgeving zijn opgevraagd. Op deze beelden is te zien hoe een groep van zo’n tien jongens de ruiten ingooien en daarna vuurwerk naar binnen gooien. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar het onderzoek is in volle gang.

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen en aanvullend beeldmateriaal. Heeft u het incident of de groep jongeren vlak voor of na het incident gefilmd, dan zou de opsporing van Spijkenisse deze beelden graag van u ontvangen. Bel: 0900-8844 of 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. www.meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000.