De gemeente gaat in gesprek met ondernemers en omwonenden van winkelcentrum Akkerhof. Het samenscholingsverbod blijft voorlopig van kracht. Dit liet zij de gemeenteraad woensdagavond weten.

“Er doen allerlei verhalen de ronde”, zei Salet. Daarom is het volgens haar van belang dat er goede informatie verstrekt wordt.  De gemeente overlegt momenteel met de politie en het openbaar ministerie hoe de strafvervolging van overtreders het best aangepakt kan worden. De PvdA en Nissewaard Lokaal zeiden bang te zijn voor een ‘waterbedeffect’, waardoor de overlast alleen maar verplaatst wordt. Burgemeester Salet zei dat dit goed in de gaten gehouden wordt.

Het dinsdag ingestelde samenscholingsverbod blijft voorlopig nog van kracht. Hiernaast kan er voor overlastgevers een gebiedsverbod opgelegd worden. “We zullen ook niet schromen dat te doen”, aldus de burgemeester.

Afgelopen weekend werd op het winkelcentrum bij een snackbar vuurwerk naar binnen gegooid, waardoor aanzienlijke schade ontstond. Bij de Action raakten ruiten beschadigd. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt nog naar getuigen van het incident.