De gemeenteraad van Nissewaard vergadert vanavond voor de eerste keer na het zomerreces. Onder meer de problemen bij winkelcentrum Akkerhof, het asielzoekerscentrum en de jaarrekening worden besproken.

Vorige week werd er bij een snackbar op het winkelcentrum vuurwerk naar binnen gegooid waardoor aanzienlijke schade ontstond. Ook bij de Action werden vernielingen gepleegd. Inmiddels is er een samenscholingsverbod ingesteld. De VVD heeft aangegeven vragen te gaan stellen.
Zo wil de partij onder meer weten wat burgemeester Salet gaat doen om de onrust te beëindigen.

De geplande aanvullende opvang voor asielzoekers aan de Boyleweg gaat voorlopig niet door. Het pand is inmiddels al wel volledig ingericht en klaar voor gebruik. Forza! Nissewaard vindt dat het ‘mini-AZC’ helemaal overbodig is geworden. De vrijwilligers die zich hebben ingeschreven om er te helpen, zouden iets anders kunnen gaan doen, stelt de partij.

Verder komt de jaarrekening over 2015 aan de orde. Hieruit blijkt onder meer dat er nog steeds zorgen zijn over de gronden die de gemeente in het verleden heeft aangekocht. Wellicht moet hier in de komende jaren miljoenen op worden afgeschreven.

De vergadering in het stadhuis begint om 19.30 uur.