Vanavond vergadert voor de laatste keer dit jaar de gemeenteraad. Onder meer de afvalstoffenverordening komt aan de orde. De gemeente wil dat volgend jaar burgers laten betalen voor het ophalen van grof vuil. De eerste kuub kost 21,75, hierna moet per elke volgende kuub 6,25 afgetikt worden.

Het parkeerbeleid komt ook aan de orde. Volgend jaar moet er volgens de plannen in parkeergarages altijd minimaal € 1,00 worden betaald. Nu wordt er nog per minuut afgerekend.

De gemeenteraad gaat tevens praten over de vestiging van Happy Italy. Dit restaurant wil vanaf volgend jaar de ruimte onderin de Boekenberg huren. De keten zou voor tien jaar willen tekenen met een optie voor nog eens vijf jaar.

Woningbouw is eveneens een van de punten die volgens een woordvoerster besproken gaan worden. Vorige maand vernietigde de Raad van State het bestemmingplan Akkerranden, dat in eerste instantie voorzag in de bouw van zo’n 180 woningen in Oudenhoorn. In latere plannen bleek dat er 220 huizen in het dorp moeten verrijzen. Hier zette de Raad van State een streep door.

Naast bovenstaande punten wordt er onder meer gepraat over onder meer de gemeentelijke belastingen, de grond van het Spijkenisse Medisch Centrum, precariorechten en het woonwagenkamp Groenoord. De vergadering begint om 20.00 uur, voorafgaand wordt nog de beste debater van het jaar gekozen.