Na lang onderhandelen zijn de gemeente en het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) eruit. Het pand en de grond waarop het ziekenhuis staat zijn nu eigendom van het SMC.

Met deze overeenkomst komt een einde aan de onduidelijke structuur, die na het faillissement van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, over de eigendomssituatie was ontstaan. Er kan nu op een verantwoorde manier geïnvesteerd worden in het pand.

De gemeenteraad sprak woensdagavond over de verkoop van de grond. D66 maakte zich zorgen over hoe de gemeente nu verbonden blijft met het ziekenhuis. Wethouder Dirk van der Schaaf vertelde dat de contacten met het Spijkenisse Medisch Centrum momenteel erg goed zijn. Bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis was dit wel anders, zei hij erbij.

Verder is de invloed van de gemeente op de bedrijfsvoering in een ziekenhuis erg beperkt, aldus de wethouder. De verkoop kost de gemeente zo’n 3 ton.

Het gaat langzaam aan weer beter met het Spijkenisse Medisch Centrum. In het eerste halfjaar kwamen er  7% meer patiënten naar het Spijkenisse Medisch Centrum en op Zorgkaart Nederland scoort het ziekenhuis een 8.