De dierenopvang in Spijkenisse kon zaterdag rekenen op grote belangstelling. Tijdens de open dag kwamen veel nieuwsgierigen kijken naar het gloednieuwe onderkomen.

De quarantine, de kamer van de dierenarts en het pension. Ruimtes die normaal gesproken afgesloten blijven voor publiek, waren zaterdag open. In de dierenopvang aan de Oprelseweg konden bezoekers een rondleiding krijgen. Hierbij werd onder meer uitgelegd welke manieren er zijn om een hond of kat mentaal bezig te houden.  Zo kan het verstoppen van een snoepje in een fles of eierdoos al een bron van vermaak zijn voor het huisdier. “Ze loopt te hijgen alsof ze een marathon heeft gelopen terwijl ze alleen maar een snoepje heeft gezocht”, zei een vrijwilliger die een demonstratie gaf.

Het nieuwe onderkomen is aanzienlijk verbeterd in vergelijking met het oude. Zo is er nu een systeem dat de vloer koud houdt in de zomer en warm in de winter. Het hele gebouw is klimaatneutraal. Van de Postcode Loterij heeft de dierenbescherming een volledig elektrische auto gekregen waarmee dieren worden opgehaald en vervoerd.