Dit weekend is er veel te doen in Nissewaard. Van Open Monumentendag tot de politietriathlon, snuffelmarkten en Bernisse on Stage. Een overzicht.

-Vrijdagavond: Bernisse on Stage
De eerste avond van Bernisse on Stage in Heenvliet staat in het teken van Nederlandstalige muziek. Jette Palettie en Django Wagner treden op. Info: www.bernisseonstage.nl.

-Zaterdag: Open Monumentendag
Alle monumenten in Nissewaard zijn geopend. Molens Nooitgedacht in Spijkenisse, de Arend in Zuidland en de molen van Abbenbroek zijn te bezoeken. Dit geld took voor het gemaal de Leeuw van Putten en de kerken in de kernen. Info: www.actiefinnissewaard.nl.

-Zaterdag: politietriathlon
De jaarlijkse politietriathlon van Spijkenisse. Aanvang 11.00 uur op het terrain van TVS’90 aan de Plaatweg. Prijsuitreiking rond 15.30 uur. Info: www.politietriathlonspijkenisse.nl.

-Zaterdag: jaarmarkt Zuidland
In Zuidland is de jaarmarkt. Met kramen door het dorpscentrum en muziek. Aanvang 10.00 tot 17.00 uur

-Zaterdag: vlooienmarkt ‘t Plateau
Vlooienmarkt op winkelcentrum ‘Plateau in Spijkenisse. Aanvang 09.00 uur. Info: www.winkcentrumplateau.nl.

-Zaterdag: snuffelmarkt in wijkcentrum Noord
De snuffelmarkt is na de zomerstop weer terug. Aanvang 09.00 uur, Winston Churchilllaan 227. Info: www.wijkcentrum-noord.nl.

-Zaterdag: rommelmarkt
Een rommelmarkt bij gereformeerde kerk ‘De Ark’ bij metrostation Heemraadlaan. Aanvang 10.00 uur.

-Zaterdag: tweede dag Bernisse on Stage
In de middag is er open podium met allerlei soorten muziek. ‘s Avonds maakt coverband The Euro’s zijn opwachting. Info: www.bernisseonstage.nl

-Zondag: kennismaken met honkbal
HSV Spikes uit Spijkenisse geeft de jeugd de gelegenheid kennis te maken met honkbal. Aanvang 11.00 uur. Info: technischecommissie@hsvspikes.nl

Wilt u een activiteit aanmelden voor de uit-agenda, dan is deze van harte welkom! Mail hiervoor naar redactie@nissewaardsdagblad.nl.