Op de hoek waar de Eerste Heulbrugstraat en de Marrewijklaan elkaar kruisen, aan het Vredehofplein, komen 59 appartementen. Het project heet ‘Het Dorp 2’ en krijgt dezelfde uitstraling als de woningen aan de Eerste Heulbrugstraat en de Achterstraat.

De woningen zijn energiezuinig. Zo komen er zonnepanelen die onder meer voorzien in de elektriciteit, de warmtepomp en het ventilatiesysteem.

De huurwoningen worden halverwege januari via www.woonnetrijnmond.nl aangeboden. Het aanbod bestaat zowel uit appartementen in de sociale huursector als appartementen waar geen huurtoeslag voor aangevraagd kan worden. In januari staat er meer informatie over ‘Het Dorp fase 2’ op de website van woningcorporatie Maasdelta.

Begin deze maand zijn de boorwerkzaamheden voor de warmte- en koudeopslag in de grond gestart. Hiermee worden de woningen straks verwarmd en gekoeld. De boorwerkzaamheden duren tot de Kerst. Begin januari start de aannemer met de voorbereiding van de bouwwerkzaamheden. De funderingspalen worden in januari geplaatst. In het derde kwartaal van 2017 wordt de nieuwbouw afgerond. (Afbeelding: Maasdelta)