Bij de gemeente en de Tweede Kamer is een open brief over het windmolenpark nabij Heenvliet en Geervliet op de mat gevallen. De stichting Buren van Botlek roept op tot concrete actie.

Buren van Botlek voelt zich niet serieus genomen. De lijst met klachten is lang. Volgens de organisatie die de belangen van de bewoners behartigt zijn de turbines illegaal geplaatst. Hiernaast staan de molens volgens hen veel te dicht op de woningen, op sommige plaatsen minder dan 400 meter. Er zijn sinds de start van de exploitatie in 2014 al 5.300 klachten bij de DCMR ingediend.

Sinds de exploitatie is er volgens Buren van Botlek een toename van COPD klachten. De beloofde geluidsdempers zijn nog steeds niet geplaatst. “Het is beschamend dat na bijna drie jaar windmolenpark Hartelbrug II nog steeds wordt geëxploiteerd,” aldus de stichting.

“Wij verzoeken alle partijen en bestuurders zich het lot van ons, de bewoners van Geervliet en Heenvliet, en de onacceptabele druk op onze leefomgeving aan te trekken en concrete actie te ondernemen teneinde de windturbines te verwijderen”, valt er verder te lezen.

Er is al jaren gesteggel over de windmolens.

Lees ook:

http://nissewaardsdagblad.nl/iedereen-molens-gezien-zal-zeggen/

 

http://nissewaardsdagblad.nl/gemeente-windmolens-weg-zodra/