Triathlonvereniging TVS’90 houdt zondag het NK Run-Bike-Run. Het deelnemersveld is groot en sterk, er komen zo’n 250 atleten op af. Onder hen de regerend Nederlands Kampioen bij de senioren Stein Posthuma die in Spijkenisse zijn vorig jaar in Assen veroverde titel wil verdedigen.

Er zijn op zondag verschillende series, met elk verschillende afstanden. De dag begint met een scholierenserie voor jeugd t/m 15 jaar. Zij lopen eerst 2,5km, fietsen daarna 10km en tot slot lopen ze een afsluitende ‘Run’ van 1,25km.

Daarna is het de beurt aan de jeugd met een wedstrijdlicentie, zij starten over dezelfde afstand en de winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen. Daarna gaan de junioren van start over de dubbele afstand (5km/20km/2,5km). Zowel bij de meisjes als bij de jongens staat een sterk startveld aan de start met daarin ook talenten van de  organiserende thuisvereniging TVS’90 die mikken op een hoge klassering.

Kort na de junioren gaat de recreatieve serie van start, daar staan 50 atleten aan de start waaronder ook wethouder Martijn Hamerslag als onderdeel van een ‘duo-team’.
Als slotserie het NK bij de senioren. Er worden in alle series rondes van 2,5km gelopen met steeds een doorkomst op het parcours op het Wielrenpad en is dus voor het publiek prima te volgen.

Het programma
10:00    Scholierenserie ‘Nissewaards Kampioenschap’
11:00    NK Jeugd Jongens
11:05   NK Jeugd Meisjes
12:00  NK Junioren Jongens
12:05  NK Junioren Meisjes
12:15  Recreantenserie

14:00   NK Senioren Heren
14:03   NK Senioren Dames

Start/ Finish :  Wielrenpad 2, Spijkenisse. Meer info:  www.tvs.90.nl/nk-run-bike-run