Alice van Driel zet zich graag in voor de medemens. De bevlogen Spijkenisser bakt cakes, zamelt geld in voor het goede doel en doet nog veel meer.

Stilzitten kan Alice niet. “Ik ben afgekeurd sinds 1998”, begint ze thuis aan de keukentafel. Een normale baan zit er voor haar niet meer in. “Ik moet alles met mate doen en enige rust, anders red ik het niet.” Na een periode van inspanning neemt ze dan ook de broodnodige rust.

Alice gaf zich op voor aquaslank in het Rvièrabad. In deze groep wordt er bewogen water met het doel af te vallen. En gezellig is het uiteraard ook. “Zo leer je weer wat mensen kennen”, zegt Alice. Van het een kwam het ander en inmiddels zet de Spijkenisser zich regelmatig in voor de stichting Spieren voor Spieren. Zo was ze eind oktober bij de Wintertijd Challenge in het zwembad. Hier werden rond het ingaan van de wintertijd activiteiten georganiseerd. Alice had een cake gebakken. “Hier wilden ze voor betalen maar ik zei: dan schenk ik hem wel.”

Voor de Stichting Doe Een Wens heeft ze thuis taarten en cakes gebakken die weer verkocht werden. “Ik heb zo’n 80 mensen uitgenodigd”, vertelt ze. De opbrengst viel niet tegen: 475 euro gaat er naar het goede doel.

Elke woensdag gaat de Spijkenisser naar Rhoon. “Ik zit daar op een hobbyclub.” Ook daar zet ze zich in voor de medemens. “We maken er 3d kaarten en we borduren onder meer verjaardags- en geboortekaartjes”, vertelt Alice. Deze worden weer verkocht. Momenteel is de groep bezig met het maken van kerstkaarten.

Naast bezig blijven is er nog een reden waarom Alice zich inzet. De laatste tijd ziet ze de wereld veranderen. “De wereld gaat steeds een beetje meer stuk”, aldus de Spijkenisser. Desalniettemin blijft ze positief en hoopt ze met haar activiteiten een stukje van deze positiviteit over te brengen.