Het Nissewaards Dagblad is nu vijf maanden online. Hoog tijd voor wat uitleg over het hoe en waarom van deze website.

Deze website is er voor, door en met Nissewaarders. Samen ontwikkelen wij een actueel online mediaplatform, omdat er ook in Nissewaard behoefte is aan lokale onafhankelijke journalistiek. Ik, Ingmar van den Berg, sta als redacteur samen met anderen klaar om de website te voorzien van allerlei soorten berichten.

Het Nissewaards Dagblad staat namelijk niet op zichzelf maar wordt uitgegeven door Digitaal Dagblad BV. Al in acht gemeentes zijn er succesvolle dagbladen die samen meer dan 300.000 bezoekers per maand trekken.

Nissewaardsdagblad.nl is een website die zeven dagen in de week actueel bericht over politiek, bedrijfsleven, sport, cultuur, horeca, opinie, ander nieuws en leuke wetenswaardigheden.

Nieuws uit uw eigen buurt staat centraal. Van een stoep vol hondenpoep tot een oproep voor deelnemers aan een activiteit, alle berichten zijn van harte welkom. Daar kunt u als lezer ook een rol inspelen, want u bent onze tipgever. Komt u in Nissewaard iets tegen waarvan u denkt ‘dat mag wel in de krant’, mail dan naar redactie@nissewaardsdagblad.nl. De kans is groot dat hierover een artikel op de website verschijnt. Een foto meesturen mag altijd, graag zelfs! Hou er wel rekening mee dat de foto liggend moet zijn en minimaal 900 pixels breed is.

Het mag over misstanden binnen onze gemeente gaan, maar ook over de vele zaken die goed gaan. Misschien verdient een bepaalde instantie of burger wel eens een pluim en wilt u dit aan ons doorgeven.

Die leemte willen wij met het Nissewaards Dagblad opvullen. Dat doen we met een actuele website, maar op korte termijn ook met e-papers. Als wij uw emailadres hebben, dan krijgt u van ons zeven keer per week ’s avonds een gratis e-paper in uw mailbox. Dus geen papieren krant meer in de brievenbus, maar een email met het laatste nieuws, maar ook met de boodschappen en aanbiedingen van de plaatselijke middenstand. Een klik op de link van de betreffende ondernemer of winkelier en u profiteert straks al van een aanbieding. Makkelijker en sneller kan eigenlijk niet.

Het Nissewaards Dagblad wordt nooit saai. We hebben een uiteenlopend gezelschap van schrijvers, die aandacht hebben voor een grote diversiteit aan onderwerpen. Soms zijn we waakhond en op het ander moment weer de grootste fan van al het moois wat er in Nissewaard gebeurt.