SV Poortugaal naar finale districtsbeker

24 April 2024, 10:04 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad

Vierde Divisionist Poortugaal heeft zich dinsdagavond overtuigend geplaatst voor de finale om de districtsbeker. Forum Sport werd met 3-0 verslagen door de gastheer. En de club is apetrots, valt online op te maken.

De druk bezochte kwartfinale tegen RVVH werd na een enerverende strafschoppenserie in Poortugaals voordeel beslist en daarmee werd de kwalificatie voor de landelijke TOTO KNVB-beker een feit. Maar ja, dan sta je in die halve finale en dan wil je als ploeg ook meer. En die wil die droop er dinsdag er vanaf.

Wat een start maakte de ploeg van Oscar Biesheuvel. Bjorn Wagenaar maakte zich in de eerste twintig minuten bijna onsterfelijk door eerst een prachtige vrije trap binnen te schieten (11e minuut) om vervolgens in minuut 20 al voor de 2-0 te tekenen, na werkelijk een schitterende afronding van een prachtige aanval. De bezoekers knokten zich iets terug. Kort voor rust was er een grote kans op de aansluitingstreffer, maar doelman Marvin Nootenboom bracht redding.

De 3-0 van captain Sven Breukhoven, na ongeveer 20 minuten in de tweede helft, mocht er ook zijn. Zijn afstandsschot was het breekpunt voor Forum Sport dat zich toch wel min of meer gewonnen gaf en vervolgens wel de sportieve plicht bleef vervullen. Het publiek genoot niet alleen van de wedstrijd, misschien wel de beste van sv Poortugaal in dit seizoen, maar ook van de ambiance. Zo'n dinsdagavondpotje bleek toch ineens heel veel te bieden te hebben. In het tweede bedrijf was het bovendien weer droog en het maakte de wedstrijd tot eentje om nooit te vergeten. Er werd goed gespeeld, ook door de invallers. De supporters konden echt genieten van een heerlijke pot voetbal.

"Nogmaals spelers en begeleidende staf: van harte proficiat met dit mooie resultaat. De club is trots op jullie", laat de club weten.