6 May 2024, 10:26 uur
Lokaal
mainImage
VV Rhoon/PR

VV Rhoon heeft zaterdag in 3D de titel voor koploper HVC'10 uitgesteld. De nummer twee won de topper op De Omloop met 2-0 van de Hoekenezen.

In een duel, met veel sfeer rond het veld en onder een zonnetje, waren de topploegen lang aan elkaar gewaagd in het eerste bedrijf. Alleen leverde het weinig gevaar op tot enkele minuten voor rust: Driesse kopte via de onderkant van de lat de 1-0 binnen, wat ook de ruststand werd. Na de theepauze liet de formatie van trainer Kuipers de bal aan de koploper, maar gaf het weinig weg dankzij de sterke organisatie. Rhoon loerde op de counter en zag Merrelaar, op aangeven van De Boer, een kans missen. Een paar minuten later leverde hetzelfde duo wel de 2-0 af: De Boer gaf de assist, Merrelaar scoorde. De Boer trof later nog de lat, maar de gastheer hield de punten in eigen huis.

Door de zege is de nacompetitie dichtbij voor Rhoon en verkleinde het de achterstand op HVC'10 tot 6 punten. Er zijn nog drie duels te gaan.